BREZPLAČNA dostava nad 20 €.

Slastna domača majoneza z borovim Skisancem

Kdo ne pozna majoneze  – ene najbolj priljubljenih in vsestranskih omak?

Vedno sem mislila, da je priprava majoneze misija nemogoče, dokler se nisem nekega dne opogumila in se je lotila sama.  V resnici je postopek tako preprost, da se ti ne more ponesrečiti.

Pri majonezi se lahko poigravaš z različnimi okusi, tako da namesto limone uporabiš različne Skisance. Tokrat sem se odločila za borovega, ki ima ravno pravšnjo aromo citrusov in smolnatosti, da nežno požgečka brbončice in prikliče spomin na piknik v gozdu.

Verjemi, da te bo okus tako navdušil, da nikoli več ne boš posegel po industrijsko pripravljeni majonezi.

 

Za navdušujočo majonezo potrebuješ:

  • 2 rumenjaka,
  • 1 žličko gorčice,
  • 2 žlici borovega Skisanca, 
  • 250 ml rastlinskega olja, 
  • sol in poper po okusu.

 

Priprava:
V posodo damo rumenjaka, gorčico, sol, poper in borov Skisanc ter pričnemo z miksanjem. Ta del predstave se mora dogajati pri visokih obratih, da se sestavine lepo povežejo med seboj in se masa začne gostiti. Nato začnemo med nenehnim miksanjem počasi prilivati olje.

Walaa ... in majoneza je v nekaj minutah gotova.

Če te okus še ne zadovolji, lahko mirno doščepiš sol in poper. Nato pa se pripravi na salve pohval, kimajočih nasmeškov in glasno oblizovanje prstov. :) 

 

Namig:

Da bo vse skupaj še bolj enostavno, lahko sestavine mešaš tudi s paličnim mešalnikom.