BREZPLAČNA dostava nad 20 €.

Nežni beljakovi poljubčki

Mesec maj ... mesec zaljubljenih, mesec ljubezni. Če ne spadaš v kategorijo romantičnih duš in že zavijaš z očmi, naj te pomirim. Nismo pravi naslov za dajanje ljubezenskih nasvetov.  :) 

Beljakovih poljubčkov nismo naredili zaradi naše nepoboljšljivo romantične plati, ampak samo zato, ker smo nepoboljšljivi sladkosnedci. Na kratko – zaželeli smo si cukr! Tega pa v tem receptu res ne manjka. 

V poljubčkih se skriva:

- 6 beljakov,

- 350 g sladkorja v prahu,

- 2 žlici vrtničnega Skisanca.

 

Postopek:

Beljake damo v posodo in jih začnemo stepati. Medtem po žlicah dodajamo sladkor. Da dobimo zares trdo stepen sneg, moramo maso z električnim mešalnikom stepati pri najvišji hitrosti vsaj 5 minut.

V trd sneg dodamo dve žlici vrtničnega Skisanca. S tem poudarimo nežen karakter poljubčkov, poleg tega pa bodo res snežno beli. Vse skupaj stepamo še nekaj minut. Ko mešalnik izklopimo in metlice dvignemo iz mase, se mora ohraniti trdna oblika beljakove zmesi z vidnimi vršički.

Pečico segrejemo na 80 °C. Beljakovo zmes nabrizgamo na pekač, obložen s peki papirjem. Sušimo 2 uri.

Med sušenjem večkrat odpremo vrata pečice, da vodna para izhlapi.

Krhke kepice so gotove, ko so povsem trdne in jih lahko brez težav ločimo od peki papirja.

 

Opombe:

Beljakov sneg se bo težje formiral ali pa se sploh ne bo, če bo med beljaki le kapljica rumenjaka.

Beljakov sneg bo lepo uspel, če ga pripravljamo z beljaki, ogretimi na sobno temperaturo.