BUČKINI ŠPAGETI Z INDIJSKIMI OREŠČKI

Bučke so v kulinariki vsestransko uporabna in priljubljena zelenjava. Ker vsebujejo veliko vode, vlaknin in so lahko prebavljive, so nepogrešljive pri raznovrstnih poletnih obrokih. Tokrat z vami delimo idejo za lahko poletno večerjo.

Sestavine: 

- 1 velika bučka, 

- 50 g indijskih oreščkov,

- 2/3 prepeličja jajčka,

-2 žlici Skisanca rumeni muškat, 

- sol, olje, poper.

Postopek: Bučko narežemo na trakove – špagete, jih posolimo in pustimo 5 minut, da spustijo vodo.
Iz bučkinih ostankov pripravimo omako. Večje ostanke narežemo na manjše kocke, da so hitreje skuhani. V kropu jih kuhamo 5 minut.
V manjši posodi skuhamo prepeličja jajčka. Pripravimo jih tako, da rumenjak ostane tekoč (poširana ali na oko).
V ponvi popražimo indijske oreščke, da zadišijo. Skuhano bučko in del oreščkov, ki jim dodamo sol, poper, olje ter Skisanc rumeni muškat, s paličnim mešalnikom spasiramo v gladko omako.
Bučkine špagete odtisnemo. V ponev damo olivno olje, žlico bučkine omake ter prižgemo indukcijsko ploščo. Špagete med praženjem mešamo. Ko se dovolj zmehčajo, jih, po približno petih minutah, odstavimo s plošče.
Pri serviranju na krožnik najprej postavimo bučke, prelijemo jih z omako in potresemo s preostankom indijskih oreščkov. Za piko na i poskrbi tekoči rumenjak, ki se razlije čez špagete.