Breskve v panceti

Ali veš, da breskve simbolizirajo nesmrtnost in dolgo življenje? Poleg tega, da so zelo okusne in sočne, vsebujejo namreč tudi veliko vitaminov in mineralov. Blagodejno vplivajo na naše zdravje, saj krepijo imunski sistem, zmanjšujejo tveganje za nastanek srčnih bolezni, znižujejo krvni tlak in holesterol, skrbijo za zdravo prebavo, znižujejo krvni sladkor.

Poleg vseh zgoraj naštetih koristi, pa pomagajo tudi pri zmanjševanju tesnobe in stresa. Zaradi vitamina C in folne kisline pa so zelo priporočljive tudi med nosečnostjo.

Breskve lahko uživamo sveže, če pa si bolj eksperimentalno naravnan, lahko iz tega sočnega sadeža pripraviš tudi različne sladke in slane jedi.

Mi ti priporočamo, da tokrat preizkusiš sladko-kislo kombinacijo. Recept in fotografijo breskovih "paketkov" je velikodušno prispeval Peter Bajnoci.

 

Za 8 komadov potrebujemo:
- 4 breskve sorte saturn,
- 16 rezin pancete,
- rjavi sladkor,
- nageljnove žbice,
- SKISANC ČEŠPLJA.


Postopek:
Breskve olupimo in narežemo na krhlje (4 krhlje na posamezno breskev).

V ponvi zmešamo približno 1/2 dcl Skisanca češplja, sladkor in nageljnove žbice.

Dodamo narezane breskve in kuhamo toliko časa, dokler iz mešanice ne nastane sirup. Vmes breskve ves čas obračamo, da se dobro navzamejo okusa sladko-kisle mešanice.


Ko se mešanica spremeni v sirup, vse skupaj damo v ločeno posodico, da se breskve in sirup ohladijo.

Vsak krhelj zavijemo v dve rezini pancete in pazimo, da se panceta po sredini nekoliko prekriva.


“Paketke” v ponvi popečemo, da panceta postane hrustljava. Vsak posamezen kos napičimo na zobotrebec za ražnjiče in postavimo na krožnik.

Popečene breskve prelijemo s preostankom sladko-kislega sirupa in postrežemo.