-
Guacamole omaka
avtorja Erik Bajc
Guacamole je slasten mehiški namaz, v katerem ima glavno vlogo avokado. Recept je prispeval Martin Prusnik.
Za pripravo domačega avokadovega nama...
-
Poživljajoč jutranji napitek
avtorja Tjaša Bajc
Kis spada med najbolj zdrava naravna živila. Hipokrat ga je uporabljal v obliki zdravilnega tonika, stari Egipčani so poznali njegove pozitivne u...
-
Osvežilen tzatziki
avtorja Tjaša Bajc
Tzatziki. Ko je izgovorjava te jedi bolj zakomplicirana od priprave.
Tzatziki je osvežilna grška omaka pripravljena iz kumar, grškega jogurta, čes...
-
Breskve v panceti
avtorja Erik Bajc
Ali veš, da breskve simbolizirajo nesmrtnost in dolgo življenje? Poleg tega, da so zelo okusne in sočne, vsebujejo namreč tudi veliko vitaminov in ...
-
Marinada za sočno in mehko meso
avtorja Tjaša Bajc
"Sous vide" je francoski izraz za kuhanje živil v vakuumsko zaprti vrečki, dlje časa pri nizki temperaturi. Ta tehnika se je v gostinstvu pojavila ...
-
Sarde in saor
avtorja Tjaša Bajc
Sardine v saoru so značilna jed italijanskega severovzhoda. Jed na splošno služi kot priloga, lahko pa jo ponudimo tudi kot hladno predjed.
Recept ...
-
Nežni beljakovi poljubčki
avtorja Tjaša Bajc
Mesec maj ... mesec zaljubljenih, mesec ljubezni. Če ne spadaš v kategorijo romantičnih duš in že zavijaš z očmi, naj te pomirim. Nismo pravi naslo...
-
Rižota s šparglji in skrivno sestavino
avtorja Tjaša Bajc
Šparglji so ena prvih spomladanskih vrtnin, na katero ljubitelji zelenjave kar planemo, sploh po dolgi zimski puščobi. Ta delikatesna rastlina je n...
-
Slastna domača majoneza z borovim Skisancem
avtorja Tjaša Bajc
Kdo ne pozna majoneze – ene najbolj priljubljenih in vsestranskih omak?
Vedno sem mislila, da je priprava majoneze misija nemogoče, dokler se nise...
Za pomikanje po diaprojekciji uporabite tipki levo/desno oz. podrsnite v levo/desno, če uporabljate mobilno napravo